KIC "BUDO TOMOVIĆ"

Promocija romana Ilije Đurovića u četvrtak

O romanu "Sampas" sa autorom će razgovarati pisac i novinar Brano Mandić

2679 pregleda 0 komentar(a)
Đurović, Foto: KIC „Budo Tomović“
Đurović, Foto: KIC „Budo Tomović“

Roman crnogorskog pisca Ilije Đurovića “Sampas“ biće podgoričkoj publici predstavljen u četvrtak, u sali dodest Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović", od 20 sati.

O romanu će sa autorom razgovarati pisac i novinar Brano Mandić.

Ilija Đurović (1990, Podgorica) piše prozu, poeziju, drame i filmska scenarija. Priče su mu objavljene u domaćim i stranim antologijama: Vranac / najbolja kratka priča 2010 (Podgorica, 2010), A Sea of Words (Barselona, 2011, 2012), Dosta je bilo priče (Crna Gora, Hrvatska, 2011), Best European Fiction 2016 (Dalkey Archive Press, USA, 2015), Vranac / najbolja kratka priča 2016, kao i u domaćim i stranim časopisima za književnost.

Ilija Đurović Sampas

Za nezavisnu izdavačku kuću Žuta kornjača iz Podgorice, čiji je osnivač i urednik, objavio je zbirke priča "Oni to tako divno rade u velikim ljubavnim romanima" (2014) i "Crne ribe" (2016). Prvu zbirku poezije "Brid" objavio mu je "Treći Trg" (Beograd, 2018, nagrada Beogradskog festivala poezije i knjige Trgni se! Poezija! 2018).

Autor je dramskog teksta "Sobe", prema kojem je reditelj Mirko Radonjić režirao istoimenu predstavu u produkciji dramskog studija Prazan prostor iz Podgorice. Ko-autor je dramskog teksta "Uspavani", nagrađenog na konkursu za najbolji domaći dramski tekst Crnogorskog narodnog pozorišta. Od 2013. živi i radi u Berlinu.

Preporučujemo za Vas