Bronza za Kristinu Miljenović u BIH

Festival je održan od 28. do 31. oktobra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u Bosni i Hercegovinii, a tokom četiri dana, prilika je bila u prilici da posjeti koncerte renomiranih umjetnika iz Hrvatske, Grčke i Španije

1713 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mlada, više puta nagrađivana gitaristkinja Kristina Miljenović, osvojila je treće mjesto na međunarodnom festivalu gitare “Guitar United fest 2021”, na kojem je bila i jedina predstavnica Crne Gore.

Festival je održan od 28. do 31. oktobra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u Bosni i Hercegovinii, a tokom četiri dana, prilika je bila u prilici da posjeti koncerte renomiranih umjetnika iz Hrvatske, Grčke i Španije. Majstorske radionice su bile upriličene online za đake i studente, kao i online takmičenje koje se putem interneta održalo u šest uzrasnih kategorija.

Žiri su činili poznati solisti, profesori, kompozitori i pedagozi: Denis Azabagić, Vojislav Ivanović, Luther Enloe, Thanos Mitsalas, Istvan Romer, Maroje Brčić, Aleksandra Ivanović, Stevan Jović, Belma Tuzović Mujkić, Raško Radović, Dušan Erak.

Bonus video: