Koncert “Karneval životinja” u Podgorici

Muzički centar realizuje multimedijalni projekat, u sklopu edukativnog segmenta koji će biti upriličen sjutra u 12 časova u Velikoj sali Muzičkog centra

820 pregleda 0 komentar(a)
Foto: poster
Foto: poster

Koncert, u sklopu multimedijalnog projekta koji sprovodi Muzički centar Crne Gore u sklopu edukativnog segmenta, biće upriličen sjutra u 12 časova, u Podgorici, u Velikoj sali Muzičkog centra.

Autorka projekta je Sara Vujošević-Jovanović, muzičkim ansamblom rukovodiće Nataša Popović, tekst potpisuje Ogden Neš, a prevod i adaptaciju Jelena Martinović Bogojević i Jovan Drašković.

Dječiji matine, povodom 100 godina od smrti kompozitora Kamija Sen-Sansa, podrazumijeva saradnju studenata tri umjetnička fakulteta sa Cetinja, Muzičke akademije, Fakulteta dramskih i Fakulteta likovnih umjetnosti. Učesnici projekta, studenti, prisutne će voditi kroz priču “Karneval životinja” Kamija Sen-Sansa, najavili su organizatori.

”Što se tiče edukativnih programa, prvi takav projekat vezan je za obilježavanje sto godina od smrti kompozitora Kamija Sen-Sansa. Tim povodom biće izvedeno njegovo djelo, orkestarska svita, ‘Karneval životinja’ 25. novembra... Cilj ovakvih projekata i koncerata jeste edukacija mladih na polju muzike, s akcentom na umjetničku muziku”, poručila je umjetnička direktorica Mirjana Živković ranije, na konferenciji za medije kada je predstavljen plan i program rada Muzičkog centra.

S obzirom na ograničen broj mjesta i neophodno poštovanje epidemioloških mjera, potrebno je rezervisati mjesta putem broja telefona +38268366319, i to od devet do 15 časova ili dva sata prije početka događaja.

Bonus video: