Karadžić ponovo postavlja "Bokeški D-mol"

Premijera predstave je najavljena za 12. decembar, na sceni teatra "Vuk" koju trenutno koristi pozorište "Boško Buha" iz Beograda

1990 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: Pozorište Boško Buha
Scena iz predstave, Foto: Pozorište Boško Buha

Nova pozorišna verzija čuvene drame "Bokeški D-mol" Stevana Koprivice, ponovo u režiji Milana Karadžića, biće premijerno izvedena 12. decembra u Beogradu, u produkciji pozorišta za decu "Boško Buha", na njihovoj trenutnoj sceni teatra "Vuk" u Beogradu, prenose mediji.

Predstava je prvi put postavljena prije više od dvije decenije, tada na pozornici Centra za kulturu Tivat, a kao putujući projekat bila je čest gost širom regiona. Tim komadom tada su se proslavili glumci Jelena Đokić i Andrija Milošević, a pamti se i izvanredna uloga Milene Dravić.

U novom čitanju djela o dvoje (ne)suđenih ljubavnika koji se sreću u osjetljivo vrijeme, igraju: Anja Pavićević, Marko Pavlović, Luka Grbić, Dejan Lutkić, Andrijana Oliverić, Jana Bjelica, Lenka Petrović, Miloš Vlalukin, Nemanja Oliverić i Branislav Platiša.

Reditelj Karadžić je istakao da je razlog što, nakon više 20 godina režira isti komad, to što je u pitanju "izvanredna drama".

"Želim da moj teatar 'Boško Buha', gdje sam reditelj već 30 godina, ima jedan pravi hit, a to će biti ova predstava. Probe su počele još ljetos kada je sa nama bio i Nenad Nenadović. Želim to da pomenem, jer ćemo njemu posvetiti premijeru", rekao je Karadžić na konferenciji uoči premijere.

Bonus video: