Još jedna premijera do kraja sezone

Januarski repertoar u teatru na Cetinju obilježiće predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf” u režiji Paola Mađelija, a najavljen je i nastavak proba za predstavu “Predsjednice” rediteljke Radmile Vojvodić

1820 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” u 2022. godinu ulazi sa sadržajnim programima iz prethodne sezone koji čini niz predstava koje su realizovane samostalno ili u koprodukciji, ali i sa najavljenom još jednom premijerom do kraja ove teatarske sezone.

Na januarskom repertoaru će biti predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf”, koja je nastala prema tekstu Edvarda Olbija u režiji Paola Mađelija, a realizovana je uz podršku ADNICH projekta. Predstava, koja je na svoju premijeru čekala oko godinu dana od prestanka proba, biće izvedena 23. januara.

Kraljevsko pozorište Zetski dom repertoar
foto: Promo

Sjajan glumački ansambl ovog komada, po ocjeni poznatog reditelja, čine: Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Miloš Pejović i Frano Mašković. Uz režiju, Mađeli potpisuje kostimografiju s Linom Leković, kao i dizajn svjetla s Milijem Malovićem i Danilom Malovićem. Scenografi su Lorenco Banci i Marko Petrović Njegoš, kompozitor Ljupče Konstantinov, a asistenti režije Hana Rastoder i Milo Vučinić. Autorka prevoda je Željka Udovičić Pleština koja je zajedno sa Stelom Mišković bila zadužena za dramaturgiju.

Nastavak saradnje sa Crnogorskom kinotekom najavljuje projekcija filma “Dan četrnaesti” reditelja Zdravka Velimirovića, 31. januara u 20 časova.

Pored redovnog programa, u “Zetskom domu” će biti upriličena i dodjela nagrada za filantrofiju “Iskra”, 28. januara u 19 časova, u organizaciji Fonda za aktivno građanstvo.

U februaru će početi druga faza proba za predstavu “Predsjednice”, najavljuju iz Zetskog doma. Riječ je o projektu rediteljke Radmile Vojvodić, prema tekstu Vernera Švaba, a premijera će biti upriličena početkom marta.

Do kraja sezone publiku očekuju i brojne predstave koje su u “Zetskom domu” premijerno izvedene tokom protekle godine, a to su: “Rani jadi”, “Tobelija, mimikrija”, “Čikaške perverzije”, “Ana Karenjina”, “Ko se boji Virdžinije Vulf”, najavljuju iz Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”.

Bonus video: