Četiri predstave na januarskom repertoaru

Publika će imati priliku da pogleda komade: “Šćeri moja”, “Policajci”, “Bladi Mun” i “Ko se boji Virdžinije Vulf”

1505 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Duško Miljanić
Foto: Duško Miljanić

Januarski repertoar repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta čine predstave “Šćeri moja”, “Policajci”, “Bladi Mun” i “Ko se boji Virdžinije Vulf”.

Komad “Šćeri moja”, koji je po tekstu Maje Todorović režirala Ana Vukotić, biće izveden 22. januara u 20 časova na velikoj sceni. Tim predstave čine: scenograf Aleksandar Vukotić, kostimograf Leo Kulaš, asistentkinja kostimografa Lina Leković, Aleksandar Radunović Popaj koji je uradio muziku, Sonja Vukićević kao koreografkinja predstave, saradnik na dramaturgiji Balša Poček i izvršna producentkinja Nela Otašević, dok glumačku ekipu čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Nova predstava CNP-a, “Policajci”, po tekstu Slavomira Mrožeka u režiji Aleksandra Jovanovića, biće izvedena 25. i 26. januara u 20 časova na Sceni Studio. Jovanović potpisuje adaptaciju teksta i izbor muzike, tekst je preveo Petar Vujičić, scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Lina Leković, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović. U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Dejan Ivanić, Radmila Božović, Aleksandar Gavranić i Davor Dragojević.

Najnovija produkcija nacionalnog teatra, “Bladi Mun”, premijerno izvedena 28. decembra, po tekstu i u režiji Ane Đorđević na repertoaru je 28. i 31. januara u 20 časova na Velikoj sceni. Dramaturg ove predstave je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, asistentinja kostimografkinje je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović. Sjajan glumački ansambl predstave čine: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Prvog februara podgorička publika će imati priliku da pogleda predstavu Kraljevskog pozorišta Zetski dom “Ko se boji Virdžinije Vulf”, koju je po tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli. U predstavi, za čiju su dramaturgiju bile zadužene Željka Udovičić-Pleština i Stela Mišković, uloge tumače Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Miloš Pejović i Frano Mašković.

Uz režiju, Paolo Mađeli potpisuje kostimografiju s Linom Leković, kao i dizajn svjetla s Milijem Malovićem i Danilom Malovićem. Scenografi su Lorenco Banci i Marko Petrović-Njegoš, kompozitor Ljupče Konstantinov, a asistenti režije Hana Rastoder i Milo Vučinić. Autorka prevoda je Željka Udovičić-Pleština.

Iz CNP-a poručuju da se ulaznice za sve programe mogu rezervisati na zvaničnom sajtu pozorišta, na biletarnici, ali i ili pozivom na broj biletarnice 020/274-009.

Bonus video: