Urađen novi sajt, djeca mogu i da slušaju audio-bajke

Realizovane različite aktivnosti sa ciljem motivacije mlade i starije populacije

2766 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Logo
Foto: Logo

Javna ustanova Gradska biblioteka Tivat juče je na adresi www.bibliotekativat.me javnosti dostupnom učinila svoju novu web prezentaciju.

“Modernim dizajnom i novom strukturom sajta potrudili smo se da našim sugrađanima omogućimo što lakše i preciznije kretanje kroz sajt, kako bi za najkraće vrijeme pronašli ono što ih zanima bilo da koriste računar ili mobilni telefon. Kada smo kreirali ovaj sajt imali smo na umu preglednost i ono što je bitno za biblioteku koja planira da se razvija u jednu modernu instituciju kulture. I sajt mora da odražava takve težnje i tu smo u potpunosti mašli zajednički jezik sa ljudima iz firme IT Smart koji se ovim putem zahvaljujem na zaista kvalitetno odrađenom poslu”, kazala je tim povodom v.d. direktorica ove JU, profesorica Vesna Barbić.

Ona je istakla da će se sadržaj sajta vremenom dopunjavati u skladu sa modernizacijom biblioteke.

“Mislim da je ona osnova koja je potrebna, za sada postignuta. Posebno me raduje što je dio sajta potpuno posvećen dječijoj biblioteci. Cilj nam je da još više motivišemo i mlade i starije da čitaju, a ovo je još jedan način da dopremo do njih, savremen i popularan“, dodala je Barbić.

Pored aktuelnosti i događaja, na sajtu najmlađi posjetioci mogu provesti vrijeme slušajući audio bajke i preporuku za najčitanije dječije knjige.

Inače, JU Gradska biblioteka Tivat je već u proteklom periodu pokrenula nekoliko novih sadržaja kroz organizaciju više zanimljvih predavanja na različite teme od interesa za kulturu, tradiciju, istoriju, identitet i običaje lokalne zajednice, ali i opšte društvene ili ekološke teme.

Uz podršku lokalnog javnog servisa Radio Tivat pokrenuta je i redovna radio rubrika “Leksilki vremeplov” u kojoj urednik izdanja Gradske biblioteke, doktor nauka lingivistike, Miomir Abović, javnosti predstavlja lingvističke korjene nekih od specifičnih riječi koje se koriste u bokeškom dijalektu. Pokrenuta je i rubrika “Knjiga sedmice” u kojoj se čitaocima predstavlja po jedno kapitalno literano djelo nedjelno i preporučuje za čitanje, a u cilju popularizacije čitanja, JU Gradska biblioteka jednom nedjeljno poklanja i po dvije knjige iz svog fundusa čitaocima, po izboru urednika izdavačke djelatnosti.

Bonus video: