Prvi koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra 11.februara

“Za ovaj koncert određen je repertoar koji podrazumijeva djela iz prve Bečke škole, odnosno iz opusa Volfganga Amadeusa Mocarta, njegovu simfoniju broj 39, kao i koncert za klavir i orkestar “ Carski koncert”, koji će pijanista Martinović tumačiti zajedno sa našim simfoničarima”, kazala je Jelena Jovanović Nikolić

4220 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Duško Miljanić
Foto: Duško Miljanić

Prvi koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra u ovom mjesecu publika će imati priliku da čuje u petak 11.februara sa početkom u 20h u Muzičkom centru Crne Gore.

Pod upravom gostujućeg šefa-dirigenta Mladena Tarbuka, sa crnogorskim simfoničarima, u prvom dijelu koncertne večeri će nastupiti crnogorski pijanista i dekan Muzičke akademije na Cetinju Bojan Martinović.

“Za ovaj koncert određen je repertoar koji podrazumijeva djela iz prve Bečke škole, odnosno iz opusa Volfganga Amadeusa Mocarta, njegovu simfoniju broj 39, kao i koncert za klavir i orkestar “ Carski koncert”, koji će pijanista Martinović tumačiti zajedno sa našim simfoničarima”, kazala je Jelena Jovanović Nikolić.

Ona napominje da će publika, pored ove dvije kompozicije, biti u prilici da čuje i djelo iz XX vijeka, Britanskog kompozitora Bendžamina Britna, varijacije na temu Frenka Bridža i dodaje da su za ostatak februara pripremili bogat program, prenosi Mediabiro.

“Naredni koncert je 22.februara , i veliko mi je zadovoljstvo da najavim da će, zajedno sa našim ansamblom, takođe pod upravom maestra Tarbuka, kao solista nastupiti violinista Roman Simović.Tom prilikom čućemo djela Čajkovskog u D – duru, koncert za violinu i orkestar. U februaru nas očekuju još dva događaja, u pitanju je jedan kamerni koncert Bassonegro sastava, i dječiji matine K.Sen – Sans: Karneval životinja”, rekla je Jovanović Nikolić.

Za sve događaje u mjesecu februaru karte su u prodaji. Informacije o kartama i samim događajima mogu se naći na društvenim mrežama Muzičkog centra, kao i pozivom broja biletarnice 068/366-319.

Bonus video: