Ovacije za predstave "Don Kihot" i "Slasti slave" u Sloveniji

Festival RUTA Grupa Triglav u aprilu u Podgorici

1212 pregleda 1 komentar(a)
Sa jedne od ranijih izvedbi predstave "Don Kihot", Foto: barski ljetopis
Sa jedne od ranijih izvedbi predstave "Don Kihot", Foto: barski ljetopis

Glumac i nekadašnji direktor Slovenačkog narodnog pozorišta Igor Samobor, oduševljen je izvedbama dviju predstava Gradskog pozorišta Podgorica u sklopu prvog ovogodišnjeg izdanja Regionalne unije teatara - RUTA Grupa Triglav festivala, čiji je domaćin bilo Mestno gledališće Ljubljansko.

Publika je ovacijama pozdravila izvođenje predstava “Don Kihot” i “Slasti slave” koja se igrala dva dana uzastopno. Samobor je čestitao Gradskom pozorištu na hrabrom repertoarskom potezu, posebno kada je u pitanju “Don Kihot”, adaptacija čuvenog djela Migela de Servantesa, u režiji Andraša Urbana.

Naredno izdanje festivala najavljeno je za april kada će domaćin biti Podgorica, odnosno Gradsko pozorište.

Ideja koja stoji iza regionalne unije je otvaranje i širenje saradnje među pozorištima u regionu, kako bi se podstakla interakcija i između profesionalaca iz pozorišne struke, ali i među publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja. RUTA Grupa Triglav zamišljena je kao niz festivala koji se u razmacima od nekoliko mjeseci održavaju u gradovima iz kojih dolaze potpisnici projekta.

Bonus video: