Promocija kratkih priča "Fenix ex Pandora"

Zbirka Olge Gojnić Borilović sadrži moderne pripovijesti kojima je zajedničko težište na umu više nego na zbivanju, kao i traganje za životnim smislom i sopstvenim unutrašnjim svijetom

1716 pregleda 41 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Naslovnica knjige
Foto: Naslovnica knjige

Zbirka kratkih priča “Fenix ex Pandora” Olge Gojnić Borilović biće predstavljena večeras u Podgorici, u Multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u 19 časova.

Uz autorku, o knjizi će govoriti Snežana Dakić Tomanović, a medijator večeri biće Branko Vukelić.

Recenzentkinja knjige Jelena Dilber istakla je da je svaka od modernih pripovijesti posebna na svoj način, ali da im je zajedničko komponovanje prema logičkom razvitku misli, težište na umu više nego na zbivanju pa samim tim i traganje za životnim smislom i sopstvenim unutrašnjim svijetom.

"Građene iz fragmenata, povremeno na samoj međi realnog i imaginarnog, one nemaju apsolutan kraj ni granicu, a jedino što ih zaokružuje su kratke rečenice u vidu poente ili imperativ kao gola istina da je snaga jedini izbor koji imamo u borbi za svaki dan života, čime se približavaju formi novela…”, piše Dilber.

Olga Gojnić Borilović pohađala je Filološku gimnaziju, a profesor je engleskog jezika i književnosti. Svoju prvu zbirku kratkih priča “Ester" objavila je 2018. godine.

Bonus video: