Da se čuje glas nikšićkih pjesnikinja

U četvrtak, u 12 časova, biće održana tribina „Položaj žena sa invaliditetom“, a petak je rezervisan za promociju knjige Triva Zolaka „Žene - svjetlost života“

3400 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)

Povodom 8.marta, Međunarodnog dana žena, JU Narodna biblioteka „Njegoš" iz Nikšića organizuje nedjelju posvećenu ženama pod nazivom „Ženska riječ“, sa ciljem „podizanja svijesti o važnom statusu žene, o ženama iz višestruko diskriminisanih grupa, o problemima različitih kulturnih tradicija, o emancipaciji, te o kulturi ljudskih prava“. Poetsko veče „Glas nikšićkih pjesnikinja“, biće održano sjutra veče u 19 časova, a publika će imati priliku da čuje stihove Marijane Blečić, Nataše Lalatović, Sofije Simović, Milene Perović, Ane Pejović, Gorice Božović, Milene Šućur i Tijane Draganić. Džana Ljemović biće gošća na večeri, dok će moderatorka biti Magdalena Smolović.

Nikšić

U četvrtak, u 12 časova, biće održana tribina „Položaj žena sa invaliditetom“, a govoriće Anđela Radovanović iz Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore i Mirjana Spasojević, iz NVO „Mozaik“, dok će moderatorka biti Lucija Strunjaš. Petak je rezervisan za promociju knjige Triva Zolaka „Žene - svjetlost života“. Moderatorka promocije, koja će biti u 18 časova, je Rada Draganić. U okviru programa ,,Ženska riječ" pokrenuta je i akcija besplatnog učlanjenja za dame u Biblioteku „Njegoš“, koja je počela juče i traje i danas. Sva tri događaja biće održana u Gradskoj kući, u sklopu martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

Bonus video: