Masterklas i radionica za scenariste sa Filom Parkerom

Parker jedan je od vodećih evropskih konsultanata za razvoj scenarija i projekta. Radio je sa C4, BBC i Aardman animacijom u Velikoj Britaniji, Medianboardom u Njemačkoj, CEE Animation programom, kao i nekoliko evropskih nezavisnih kompanija...

1444 pregleda 1 komentar(a)
Fil Parker, Foto: Filmski centar Crne Gore
Fil Parker, Foto: Filmski centar Crne Gore

Filmski centar Crne Gore organizovaće 27. marta masterclass predavanje i radionicu za scenariste sa poznatim skript doktorom iz Velike Britanije, Filom Parkerom.

Fil Parker jedan je od vodećih evropskih konsultanata za razvoj scenarija i projekta. Radio je sa C4, BBC i Aardman animacijom u Velikoj Britaniji, Medianboardom u Njemačkoj, CEE Animation programom, kao i nekoliko evropskih nezavisnih kompanija. Osnivač je jednog od najuspješnijih kurseva za scenariste u Velikoj Britaniji, čiji su polaznici dobitnici nekoliko nagrada, među kojima su BAFTA, Zlatna palma, i bili su nominovani za Oskara.

Godine 2000. uspostavio je program obuke za razvoj u okviru UK Filmskog Savjeta. Trenutno radi na projektima iz Kine, Češke, Njemačke, Slovenije i Velike Britanije. Autor je knjige „Umjetnost i nauka pisanja scenarija“.

Glavna tema otvorenog masterclass predavanja jeste “Žanr u razvoju igranog filma”. Predavanje će biti organizovano od 10 do 13 časova.

Razvoj ideja će biti u fokusu radionice koja će biti organizovana u periodu od 15 do 19 časova. Za radionicu će biti selektovane četiri ideje koje će, kroz grupni rad, biti analizirane u dijelu žanra, upotrebe priče za formiranje zapleta, osnovne teme i važnosti stila u određivanju prirode likova i karakterizacije.

Za radionicu se mogu prijaviti scenaristi ili timovi do dvije osobe - scenarista i reditelj/producent.

Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku, putem aplikacije Zoom.

Zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu se prijaviti putem mejla na adresu info@fccg.me, sa naznakom da li se prijavljuju za masterclass ili radionicu, najkasnije do 20. marta 2022. godine.

Za radionicu je potrebno popuniti aplikacioni formular - Application form_workshop with Phil Parker

Bonus video: