Preminuo Igor Mandić, poznati pisac, književni kritičar i novinar

Mandić je rođen 1939. u Šibeniku. Završio je studije komparativne književnosti na Filosofskom fakultetu u Zagrebu 1963. godine. Od 1996. radio je u Vjesniku kao kritičar, recenzent, urednik i autor tekstova u različitim izdanjima ove izdavačke kuće

6576 pregleda 161 reakcija 6 komentar(a)
Mandić, Foto: Screenshot Youtube/ HRT 1
Mandić, Foto: Screenshot Youtube/ HRT 1

Poznati pisac, književni kritičar i novinar Igor Mandić preminuo je u 82. godini života u Zagrebu, prenose hrvatski mediji.

Kako javlja Nedeljnik, vijest je na Fejsbuk profilu potvrdio njegov kolega Velimir Visković.

“Malopre mi se javila Slavica Mandić: Danas predveče oko 18.30 preminuo je naš Igor! Već godinama je imao srčane probleme, zadnje dve godine Slavica i on su se pred koronom povukli u svoj stan u Filipovićevoj, nismo se viđali, povremeno bismo se čuli telefonom. Slavica kaže da je imao jako napornu noć, slabo je spavao, ali verovatno sluteći kraj naručio je baš otmen ručak s gratiniranim školjkama i šampanjcem. Popodne mu je pozlilo, završio je u bolnici Sveti Duh”, napisao je između ostalog.

Mandić je rođen 1939. u Šibeniku. Završio je studije komparativne književnosti na Filosofskom fakultetu u Zagrebu 1963. godine. Od 1996. radio je u Vjesniku kao kritičar, recenzent, urednik i autor tekstova u različitim izdanjima ove izdavačke kuće. Od 1993. do 1996. pisao je kulturološke komentare za Slobodnu Dalmaciju, a 1997. prešao u slobodne umjetnike. Dugogodišnji je saradnik mnogih radio-televizijskih centara. Godine 2005. dobio je nagradu Hrvatskog novinarskog društva za životno djelo.

Bonus video: