Milutin Obradović pobjednik 28. Likovnog salona "Bjelopoljsko proljeće"

Drugu nagradu osvojio je Aleksandar Fisik dok je treća nagrada dodijeljena Stevanu Veličkoviću. U Bijelom Polju živi nit slikarske porodice Lazović

7403 pregleda 711 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Prvu nagradu na 28. Likovnom salonu “Bjelopoljsko proljeće” u Bijelom Polju osvojio je Milutin Obradović, drugu Aleksandar Fisik dok je treća nagrada dodijeljena Stevanu Veličkoviću. U sali Centra za kulturu 29 umjetnika predstavilo se 41. radom.

Radove je ocjenjivao žiri u sastavu, istoričar umjetnosti iz Prijepolja Mirko Antonije Malešić, akademski slikar Dino Duraković iz Prijepolja i bjelopoljski istoričar umjetnosti Amar Mulabegović.

Malešić je kazao da je Bijelo Polje zadivilo sve dobrim radovima kao i dugom slikarskom istorijom.

foto: Jadranka Ćetković

“Posebno me je zadivila činjenica da ova manifestacija postoji 28 godina, a posebno sam imspresioniran što je tokom svih ovih godina učestvovalo 140 umjetnika, što je zadivljujuće. Izgleda da u svima vama živi jedna nit koju je slikarska porodica Lazović posijala kada su krenuli da slikaju, tako da vimbrantno ovaj grad još uvijek živi”, kazao je Malešić.

Ovogodišnja manifestacija okupila je 29 umjetnika, koji se predstavili sa 41. radom.

Pobjednički rad (u sredini)
Pobjednički rad (u sredini)foto: Jadranka Ćetković

Pored akademskih slikara učestvovali su profesori, amateri i učenici. Vesna Šćekić iz JU Muzeja, kazala je da je “raznovrsna po motivima, temama tehnikama i radnom materijalu, ova izložba zato i postala prepoznatljiva i predstavlja kulturnu vrijednost ovog grada.

“I mi, nastavljajući tradiciju, iskazujemo poštovanje prema likovnim stvaraocima našeg kraja istovremeno se upoznajemo sa njihovim umjetničkim opusom nastalim između dva marta u likovnim ateljeima naših umjetnika”, kazala je Šćekić.

Bonus video: