Koncert Vujadina Krivokapića

Program za solo violinu biće upriličen večeras u Podgorici, u Modernoj galeriji u 20 časova

1222 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Koncert za solo violinu, violinista Vujadin Krivokapić prirediće večeras u Podgorici, u Modernoj galeriji u 20 časova, a u organizaciji Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović".

Na programu su djela: "Elegija" Igora Stravinskog, "Sonata u g-molu" Đuzepea Tartinija, "Paganiniju" Alfreda Šnitkea, "Preludijum u unison" Žorža Eneskoa i "Kleopatra" Fazila Saja.

Krivokapić je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Školskom centru za muziku i balet "Vasa Pavić" u Podgorici u klasi Vilija Ferdinandija. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu 1999. godine, u klasi prof. Dejana Mihajlovića, kod kojeg je kasnije i magistrirao. Magistrirao je 2004. godine na Fakultetu za muziku u Montrealu, Kvebek, Kanada, u klasi prof. Eleonore Turovski. Laureat je više internacionalnih i studentskih takmičenja među kojima se izdvaja stipendija dobijena od Univerziteta u Montrealu.

Nastupao je u zemlji i inostranstvu i držao majstorske kurseve. Od 2015. godine, angažovan je kao predavač na Festivalu gudača u Perastu. Zauzimao je mjesto koncert-majstora u Crnogorskom kamernom orkestru, Crnogorskim gudačima i Crnogorskom simfonijskom orkestru. Nastupao je i sarađivao sa priznatim domaćim i stranim umjetnicima. Seriju koncerata sa repertoarom za solo violinu Vujadin Krivokapić je počeo da realizuje u okviru muzičkog programa KIC "Budo Tomović" 2015. godine. Ovo je treći program u tom serijalu.

Bonus video: