Publikacija “Montenegrin Cinema 2022”

Izdanje će biti dio promotivnih aktivnosti na festivalima i marketima na kojima FCCG bude učestvovao, od kojih je prvi “Marche du film” u okviru 75. Kanskog filmskog festivala

1116 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Filmski centar Crne Gore poziva sve autore i producente da za potrebe izrade promotivne publikacije “Montenegrin Cinema 2022” dostave podatke o svom kinematografskom djelu, objavili su na sajtu fccg.me.

Publikaciju će, obrazložili su, činiti podaci o novim produkcijama i koprodukcijama igranih, dokumentarnih i animiranih filmova koji su svoju premijeru imali ove ili prethodne godine na filmskom festivalu, u bioskopu ili na televiziji, kao i one projekte čija je realizacija planirana do kraja 2022. godine.

Publikacija “Montenegrin Cinema 2022” će biti dio promotivnih aktivnosti na festivalima i marketima na kojima Filmski centar Crne Gore bude učestvovao, od kojih je prvi “Marche du film” od 17. do 25. maja koji se održava tokom 75. Kanskog filmskog festivala koji traje od 17. do 28. maja.

Formular za dostavljanje podataka je potrebno popuniti do petka, 15. aprila, a dostupan je na sajtu Filmskog centra. Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Centru putem e-mail adrese danijela@fccg.me.

Bonus video: