Svjetska premijera video-pjesme “Anatema”

Djelo Jane Radičević uvršteno je u program ovogodišnjeg izdanja “Cadence”, festivala za video-poeziju koji će biti održan u Sijetlu

1099 pregleda 0 komentar(a)
Foto: nwfilmforum.org
Foto: nwfilmforum.org

Pjesma “Anatema”, mlade crnogorske pjesnikinje Jane Radičević uvrštena je u program ovogodišnjeg, petog izdanja festivala za video-poeziju “Cadence 2022” koji se organizuje u Sijetlu, saopšteno je na Fejsbuk profilu Foruma mladih pisaca Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, čiji je Radičević član.

Video rad “Anatema” premijerno će prikazati 23. aprila u 19 časova, uživo u Sijetlu, a u onlajn formi će biti dostupan od 21. aprila do prvog maja. Djelo Jane Radičević biće prikazano u sklopu programa “It is strange and kinda symbolic” (Čudno je i nekako simbolično), koji je naslovljen po stihu iz njene pjesme.

Jana Radičević
foto: Printscreen

”Anatema” je video-pjesma iz njene prve zbirke poezije “Ako se kaže, može postati istina”, a ovo će biti premijerno prikazivanje na svjetskom nivou.

Festival video-poezije “Cadence” je hibridna poetska manifestacija koju je pokrenuo Northwest Film forum, a predstavlja seriju projekcija, radionica i diskusija o žanru video-poezije, sve tokom Nacionalnog mjeseca poezije. Festival pristupa video-poeziji kao književnom žanru predstavljenom kao vizuelni medij koji od kombinacije teksta i pokretne slike stvara novo značenje, navodi se u opisu.

Bonus video: