Snovi, trolovi i džinovi

Izložba Aleksandra Radevića biće otvorena večeras u Podgorici

931 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Izložba “Snovi, trolovi i džinovi” akademskog grafičara Aleksandra Radevića biće otvorena večeras u Podgorici, u galeriji hotela CUE, u 18.30 časova. Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Lucija Đurašković.

Radević će se predstaviti grafikama, linorezima i kombinovanim tehnikama čiji su motivi, kao i inspiracija umjetnika, mitološka bića iz folklora i seoskih priča smještena u modernom svijetu. Tu su i fragmenti snova i viđenje djelova snova na javi.

”Radević će nas uvesti u okruženje trolova, džinova, ljudi himera sa tijelom čovjeka, a glavom gavrana ili vrane, i slično. Njegovi radovi predstavljaju jedinstven put samospoznaje i osjećanja koji su ga od početka stvaralaštva do danas vodili od crteža do grafike, preko kolorističkih i slikarskih rješenja do skulpture. Radević se u svojim istraživanjima nije držao klasičnih pristupa i ograničavajućih materijala, već je nekonvencionalnim kombinovanjem tehnika i materijala, kroz razne cikluse, prikazivao kako se njegov ‘rukopis’ razvijao, a o čemu svjedoči i njegova samostalna izložba ‘Snovi, trolovi i džinovi’”, ističe se u najavi.

Bonus video: