Maj u znaku manifestacija i premijere

Premijera predstave Nikšićkog pozorišta “Boing - boing” zakazana je za 19. maj

879 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Majski repertoar Nikšićke kulturne scene obilježiće tri manifestacije: “Dani Svetog Vasilija Ostroškog”, “Karneval romana” i “Dani Akorda”, kao i premijera predstave “Boing - boing”.

Kulturno-duhovna manifestacija “Dani Svetog Vasilija Ostroškog” trajaće od 7. do 12. maja i svi programi biće organizovani u Nikšićkom pozorištu u 20 časova. “Karnevala romana” je novoustanovljena manifestacija koja će biti organizovana od 25. do 28. maja i u sklopu koje će biti održano predavanje posvećeno Miodragu Bulatoviću, u okviru programa “Larvatus prodeo” gosti će biti Zoran Živković i Damir Karakaš, dok će članovi dramske sekcije nikšićke Gimnazije izvesti performans “Književnost pod maskama”.

Kulturno-kreativni centar “Akord” obilježava 25 godina postojanja, a njegov direktor Dragan Knežević 40 godina umjetničkog rada, tako da će tradicionalna manifestacija “Dani Akorda”, koja će biti održana 30. i 31. maja, biti u znaku ta dva jubileja.

Premijera predstave Nikšićkog pozorišta “Boing - boing”, koju je po tekstu Marka Kamelotija režirao Rastislav Ćopić, zakazana je za 19. maj. Riječ je o hit komediji 60-ih u kojoj igraju Stevan Vuković, Jovan Krivokapić, Žana Gardašević, Gordana Mićunović, Maja Stojanović i Nikola Vasiljević.

Publika će tokom maja moći da isprati i promociju romana “Ili Kuč” Stevana Dučića, poetsko veče Teodore Košarac Kovač, autorsko veče Bojane Perišić, dok će gost “Kultopisa” biti Ljubiša Pavković, a “Svobodijade” Radmila Knežević. Učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” pripremili su tri programa, gimnazijalci dva, planirana je revija kratkometražnog studentskog filma, izložba slika Angeline Janjušević, kao i likovni, odnosno dječji hepening na Trgu slobode 28. i 29. maja.

Najmlađi će 26. maja moći da uživaju u predstavi Žane Gardašević Bulatović “Niko se nije naučen rodio”, a malo stariji, dva dana kasnije, u kabareu Mikija Damjanović “Čeznem da vam kažem”.

Bonus video: