Izložba "Vodi me na noćnu stražu" u Galeriji f64

Mila Pejić je studentkinja master studija na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, a njen master rad poziva državu i lokalne vlasti da više pažnje posvete kulturnom nasljeđu, ali i opominje građane da ne prolaze nečujno pored urušenih istorijskih reljefa

6313 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Galerija f64
Foto: Galerija f64

U fotografskoj Galeriji f64 u Podgorici večeras će biti otvorena izložba fotografija "Vodi me na noćnu stražu", čija je autorka Mila Pejić.

Pejić je studentkinja master studija na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, a njen master rad poziva državu i lokalne vlasti da više pažnje posvete kulturnom nasljeđu, ali i opominje građane da ne prolaze nečujno pored urušenih istorijskih reljefa.

Ona je svoj projekat nazvala “Noćna straža” po remek-djelu jednog od najpoznatijih slikara baroka, Rembranta van Rajna koje je naslikano 1642. godine.

”Investitorski projekti brišu određena mjesta u gradu i to se nekada dešava i bez dozvole i znanja građana. A i ako znaju, imaju vrlo malo moći da to promijene. To je nešto što se odvija i pod nekim velom misterije i veoma brzo, tako da nismo nekada ni spremni da reagujemo ma koliko postojala neka inicijativa građana”, kazala je Mila ranije u razgovoru za "Vijesti".

Bonus video: