Dimitriju nagrada Artist on globe

Dimitrije Popović "na likovni i literarni način svojim kreativnim izrazom spajajući aktualno i prošlo, tradiciju i suvremenost, ukazao na umjetničku inspirativnost trajnim vrijednostima čovjekovog kreativnog duha", stoji u obrazloženju žirija

2245 pregleda 1 komentar(a)
Popoviću je nagrada uručena u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu, Foto: Privatna arhiva
Popoviću je nagrada uručena u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu, Foto: Privatna arhiva

Nagrada Artist on globe svjetske umjetničke asocijacije svake se godine dodjeljuje za najbolja ostvarenja u oblasti muzičke i likovne umjetnosti.

Za najbolji umjetnički projekt u protekloj 2021. godini ova ugledna nagrada pripala je slikaru i piscu Dimitriju Popoviću, za knjigu "Likovni zapisi u doba korone", za izložbu "One su ovdje" na teme biblijskih žena održanoj u palati Sponza u Dubrovniku, ciklus radova povodom 700. godišnjice smrti Dantea Aligijerija u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, te grafičkim mapama "Triptih za Dantea", "Diptih za Dostojevskog" i mapi "Kralj", posvećenoj crnogorskom suverenu Nikoli I Petroviću Njegošu.

Dimitrije Popović
foto: Privatna arhiva

Ovim je djelima, kako stoji u obrazloženju žirija, Dimitrije Popović "na likovni i literarni način svojim kreativnim izrazom spajajući aktualno i prošlo, tradiciju i suvremenost, ukazao na umjetničku inspirativnost trajnim vrijednostima čovjekovog kreativnog duha".

Nagradu Artist on globe Dimitriju Popoviću uručio je u Galeriji Klovićevi dvori proslavljeni violinista Goran Končar, predsjednik asocijacije Artist on globe za Hrvatsku.

Bonus video: