Kulturni djelatnici da doprinesu izradi programa razvoja kulture

Ministarstvo je pozvalo organe, organizacije, udruženja i pojedince da dostave predloge, sugestije i komentare, kako bi zajedničkim snagama doprinijeli unapređenju stanja u sektoru kulture

2159 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo kulture i medija pozvalo je kulturne djelatnike da doprinesu izradi Nacionalnog programa razvoja kulture, u cilju unapređenja stanja u tom sektoru.

Iz tog Vladinog resora najavili su da će intenzivirati aktivnosti na pripremi krovnog strateškog dokumenta u oblasti kulture.

“Njime će se utvrditi ciljevi i prioriteti razvoja kulture u narednom petogodišnjem periodu i odrediti organizacione, finansijske i administrativne mjere za njihovo ostvarivanje na teritoriji Crne Gore”, naveli su iz Ministarstva, prenosi PR Centar.

Kako se navodi, sprovođenje razvoja i reformi u toj oblasti definisaće se novim aktivnostima koje će unaprijediti sektor u cjelini, na nacionalnom i lokalnom nivou.

Ministarka kulture i medija, Maša Vlaović, kazala je da će taj krovni strateški dokument u oblasti kulture praviti u inkluzivnim procesima.

“Pozivamo kulturne djelatnike da daju svoj doprinos u cilju unapređenja postojećeg stanja, kako bismo postavili temelje za razvoj nacionalne kulture sagledane iz svih perspektiva”, rekla je Vlaović.

Ona je istakla da ohrabruju i podstiču sve aktere kulturne scene da ukažu na postojeće probleme, njihove uzroke i posljedice, kao i potencijalna rješenja.

Iz Ministarstva su naveli da, imajući u vidu značaj tog dokumenta, pod sloganom “Svima dostupan i otvoren sektor kulture” još jednom pozivaju organe, organizacije, udruženja i pojedince da dostave predloge, sugestije i komentare, kako bi zajedničkim snagama doprinijeli unapređenju stanja u sektoru kulture.

Kako je saopšteno, sve to se može dostaviti do 15. juna na adresu Ministarstva kulture i medija, Njegoševa 83, 81250 Cetinje u štampanoj formi ili u elektronskoj formi na email adresu milica.dragicevic@mku.gov.me.

Bonus video: