”Knjiga pod feral” do 11. juna

Festival regionalnih pisaca najavljuje interesantan program za sve posjetioce

1806 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Drugi festival regionalnih pisaca "Knjiga pod feral" u organizaciji Narodne biblioteke Budva počinje sjutra u 21 čas i do 11. juna će se održavati na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu u Budvi.

Festival će početi predstavljanjem dvoje autora, pjesnikinje iz Kotora Barbare Delać i pjesnika, esejiste, kantautora i scenskog pripovjedača iz Novog Sada Miloša Zupca, koji će održati i solo koncert.

Budvani će druge festivalske večeri, takođe od 21 čas, ugostiti književnika, esejistu, novinara, dugogodišnjeg urednika književnog programa u Biblioteci "Milutin Bojić" u Beogradu, Karla Astrahana i autorku kratkih priča, spisateljicu iz Sarajeva, Lamiju Begagić. Nakon književnog programa Gradska muzika Budva upriličiće koncert.

Proza Adnana Repeše iz Mostara i proza i poezija Stanislave Aras iz Zadra biće predstavljeni u subotu, 11. juna od 21 čas. Završnicu drugog festivala regionalnih pisaca "Knjiga pod feral" obilježiće kantautor iz Zagreba Ivan Škrabe koji će imati solo koncert, najavili su organizatori.

Drugi festival regionalnih pisaca "Knjiga pod feral" otvoriće predsjednik Savjeta za kulturu Opštine Budva dr Predrag Zenović, a moderatori programa biće književnik Đorđe V. Gregović, koji je i urednik kompletnog programa festivala, i Stanka Stanojević.

Bonus video: