Izložba slika Milutina Obradovića večeras u galeriji Doma vojske Srbije

Izložba se sastoji od 25 eksponata urađenih u tehnici uljanih boja na platnu, na kojima dominira motiv konja. Upravo tim motivom Obradović je privukao pažnju stručne javnosti i ljubitelja umjetnosti, a pored toga njegovo stvaralaštvo odlikuje i svojevrsna eksplozija boja, emocija i strasti

2196 pregleda 0 komentar(a)
Kod Obradovića dominira motiv konja, Foto: Privatna arhiva
Kod Obradovića dominira motiv konja, Foto: Privatna arhiva

Akademski slikar Milutin Obradović predstaviće svoje slike iz ciklusa “Običan malecki san” beogradskoj publici, a izložba će biti otvorena večeras u galeriji Doma vojske Srbije u 19 časova. Postavku će otvoriti glumac Aleksandar Srećković Kubura, a na otvaranju će govoriti i Jelena Knežević viši kustos - načelnik galerije.

Izložba se sastoji od 25 eksponata urađenih u tehnici uljanih boja na platnu, na kojima dominira motiv konja. Upravo tim motivom Obradović je privukao pažnju stručne javnosti i ljubitelja umjetnosti, a pored toga njegovo stvaralaštvo odlikuje i svojevrsna eksplozija boja, emocija i strasti.

”Za mene je konj snaga, muškost, brižnost, kao i vječiti simbol da će i najdalja budućnost rađati svoju budućnost”, rekao je on o razlogu dominacije tog motiva na njegovim platnima.

Rad 'U ime svih iskrenih patnji'
Rad "U ime svih iskrenih patnji"foto: Privatna arhiva

Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju, a diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2002. Do sada je izlagao u brojnim prestižnim galerijama u zemlji i regionu, u sklopu kolektivnih izložbi se predstavljao i Evropi, a ova izložba će biti prva van Crne Gore, nakon pauze od više od dvije i po godine uzrokovane pandemijom virusa korona.

Postavka će biti otvorena do 30. juna, a najavio je i da planira da se krajem godine, u decembru predstavi i u Kulturnom centru “Laza Kostić” u Somboru.

Bonus video: