Noć multimedijalne biti

Performans-koreodrama autorke Teodore Kipe, biće izveden večeras u Podgorici

1780 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Performans, na granici sa koreodramom, nazvan “Noć multimedijalne biti” autorke Teodore Kipe, biće izveden večeras u Podgorici, na terasi Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u 21 čas.

”U performansu učestvuje 13 plesačica, akademskih muzičarki, glumica i vajarki, što ga čini kompleksnim i nadasve inovativnim projektom na crnogorskoj kulturnoj sceni”, ističe se u najavi događaja.

”Noć multimedijalne biti” je muzički, plesni, poetski i audio-vizuelni izraz pozorišnog karaktera, nastao u spoju koreodrame i performansa, zasnovan na temelju pjesničkog prvijenca Teodore Kipe “Od glagola biti”, a održava se u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Kipa je rođena 1996. godine u Podgorici. Završila je akademske studije, odsjek Dramaturgija, na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Pripravničkim radom doprinijela je razvoju scenskog nastupa, pišući koreodrame za djecu i mlade u plesnom klubu “Feniks”. Pored scenarija za filmove i pozorišnih komada, afirmisala se pisanjem poezije i proze, a u poslednje vrijeme aktivno se bavi performansom. Osnivačica je Koreodramskog studija ŽIŽA.

Bonus video: