Cetinje: "Revija crnogorskih filmova" na Ljetnjoj pozornici od 20. do 24. juna

Program u ponedjeljak, 20. juna, otvara film Velimira Stojanovića ,,Lažni car“

5358 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sekretarijat za kulturu Prijestonice Cetinje će od 20. do 24. juna organizovati ,,Reviju crnogorskih filmova“ na lokalnoj Ljetnjoj pozornici.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, ,,Revija crnogorskih filmova“ se organizuje u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Crnogorskom kinotekom.

Na repertoaru će biti filmovi poznatih autora crnogorske kinematografije, a program će u ponedjeljak, 20. juna, otvoriti film Velimira Stojanovića ,,Lažni car“.

Narednog dana, kako je saopšteno, na programu je još jedan Stojanovićev film, ,,Zle pare“, dok je za srijedu 22. zakazana projekcija filma Zdravka Velimirovića ,,Dan četrnaesti“.

"U četvrtak 23. juna na repertoaru je kultni film ,,Čudo neviđeno“, velikana crnogorske i jugoslovenske kinematografije Živka Nikolića, a program će u petak 24. zatvoriti film novije crnogorske produkcije ,,Igla ispod praga“ režisera Ivana Marinovića", navodi se u saopštenju.

Sve projekcije počinju u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Istovremeno, Nezavisno udruženje građana (NUG) " Pečat Humanosti" će tokom održavanja ove manifestacije sakupljati donacije za Božidara Janjuševića iz Nikšića kome je otkazao i već donirani bubreg i za čiju transplantaciju je neophodno 115.000€.

Kako je saopšteno, do 11. jula se mora sakupiti 15 hiljada eura kako bi Janjušević otišao u Minsk na analize.

"Iz NUG Pečata Humanosti pozivaju gradonačelnika Cetinja Nikolu Đuraškovića i Predsjednicu Skupštine Prijestonice, potpredsjednika Skupštine, sve odbornike kao i zaposlene u svim državnim i privatnim kompanijama, da dođu i doniraju skromnan iznos, kako bi sakupili što veći dio sume za pomoć ovom Nikšićaninu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: