Književno veče i izložba slika

Marko Milošević predstavlja se u 21.30 programo “Poezija na Bući”, a izložba slika “Simfonija prirode” Mirjane Marsenić Vujović biće otvorena u 20.30 časova

3061 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Matija Radulović
Foto: Matija Radulović

Interesantan program iz oblasti umjetnosti, književno veče i izložba slika, najavljeni su za večeras u Tivtu. Naime, prvo književno veče na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije” u Tivtu će imati Marko Milošević, večeras u 21.30 časova.

Književno veče pod nazivom “Poezija na Bući” održaće se na sceni Atrijuma ljetnjikovca Buća-Luković u Tivtu. Specijalne gošće ove večeri su Tanja Bošković, Dubravka Drakić, Ivana Mrvaljević i Marijana Zlopaša koje će čitati poeziju autora.

Ovaj program je humanitarnog karaktera jer će svi posjetioci biti u prilici da prilože željenu sumu novca koja će biti uplaćena Fondaciji “Budi human”, najavljuju organizatori.

Pored toga, izložba radova akademske slikarke Mirjane Marsenić Vujović pod nazivom “Simfonija prirode” biće otvorena večeras u Muzeju i galeriji Tivat, sa početkom u 20.30 časova.

Mirjana Marsenić Vujović je završila Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2011, na odsjeku Slikanje u klasi prof. Branislava Sekulića. Dio specijalističkih studija pohađala je na School of Contemporary Art, Pont Aven, Francuska (Američka akademija umjetnosti). Magistarske studije slikarstva završila je 2013. na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, u klasi prof. Ratka Odalovića. Od 2015. godine radi kao profesor likovne umjetnosti u QSI International School of Montenegro. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2011. godine. Dobitnica je više nagrada i priznanja, a svoje radove je samostalno i grupno izlagala na više izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložbu Mirjane Marsenić Vujović u Tivtu će svečano otvoriti istoričarka umjetnosti Marija Saičić, dok će posjetioce muzički pozdraviti duo, Bruna Matijević (flauta) i Nevila Buši Klakor (violina).

Bonus video: