Zavjesu spušta Ljubivoje Ršumović

Manifestacija će biti održana 22. i 23. jula, tokom dvodnevog mitinga poezije nastupiće veći broj pjesnika

4506 pregleda 4 komentar(a)
Sa prošlogodišnje manifestacije poezije u Plužinama, Foto: Svetlana Mandić
Sa prošlogodišnje manifestacije poezije u Plužinama, Foto: Svetlana Mandić

Pjesnička riječ na izvoru Pive, najstarija književna manifestacija u Crnoj Gori koju u kontinuitetu već 51. godinu organizuje plužinski Centar za kulturu u saradnji sa Opštinom Plužine, biće održana 22. i 23. jula. Tokom dvodnevog mitinga poezije nastupiće veći broj pjesnika.

Susreti počinju 22. jula u 17 časova kada će biti predstavljene nove knjige, da bi u 19.30 časova bila otvorena izložba skulptura i grafika Krsta Andrijaševića.

Pola sata kasnije je veče stvaralaca iz Pive kada će nastupiti zavičajni pjesnici, biće predstavljene nove knjige autora iz Pive, a dio će biti posvećen sjećanju na književnike Slobodana Vučinića, Milovana Vitezovića i Stevana Tontića. Prvi dan pjesničkih susreta biće završen uručivanjem nagrada dobitnicima konkursa „Spasoje Pajo Blagojević“ i „Radule Željko Damjanović“.

Drugi dan susreta počeće simpozijumom kritike književnog djela Budimira Dubaka, dok je za 15 časova zakazana vožnja brodicom po Pivskom jezeru i predstavljanje knjige prošlogodišnje dobitnice nagrade „Spasoje Pajo Bajović“ Slađane Bušić.

Susreti će biti završeni svečanim poetskim druženjem koje je zakazano za 21 čas na ljetnjoj sceni. Biće predstavljen portret pjesnika Saše Nišavića, održan miting poezije, a zavjesu na ovogodišnje susrete u ponoć će spustiti Ljubivoje Ršmuvić.

Bonus video: