Uspješna dva koncerta na festivalu “Green music”

Prvi koncert održan je 14. jula na ostacima etrurskog hrama, dok je dan kasnije pjevala u starom muzeju

6608 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Crnogorska operska umjetnica Milica Raičević vratila se iz Italije, gdje je u Peruđi imala dva koncerta.

Upravo je još jednom učešću na festivalu “Green music” kumovalo prijateljstvo koje crnogorska umjetnica godinama gradi sa italijanskim pijanistom Mauricijom Mastrinijem. Njih dvoje zajedno su nastupali i u Crnoj Gori, ali i u Italiji, a ovo je Milicino treće učešće Internacionalnom festivalu “Green music” muzičkom koji organizuje Mastrini.

Prvi koncert održan je 14. jula na ostacima etrurskog hrama, dok je dan kasnije pjevala u starom muzeju.

”Oba koncerta su protekla odlično. Prvi je bio u Orvietu, na ostacima Etrurskog hrama, a drugi u Castiglione del Lago, u muzeju De la Corgna. Po reakciji publike, koja je bila raznolika, slobodno mogu reći da je program koji sam pripremila sa pijanistom i dirigentom Pablom Scibilianom bio pun pogodak. Bilo je zadovoljstvo gledati prisutne na koncertima kako pjevaju zajedno sa mnom i prosto uživaju u tome”, pohvalila se u razgovoru za Vijesti Raičević.

Upravo ovi nastupi nada se da će joj otvoriće vrata za nove koncerte u toj zemlji.

”U toku su pregovori i dogovori za koncerte koje bih trebalo da održim na jesen. Međutim, ovog puta je u pitanju jug Italije”, bilo je sve što je o predstojećim nastupima željela da otkrije.

Milica se usavršavala u Italiji, pa je ovo zemlja koja u njoj budi posebne emocije.

”Tokom mog boravka u Peruđi, počeo je i Umbria Jazz festival. Svakog dana, na različitim lokacijama u gradu, mogli ste poslušati koncerte izvanrednih muzičara iz svih krajeva svijeta. Mada, za mene, vrhunac svega, bio je koncert Diane Krall i Tom Džonsa”, podijelila je utiske sa čitaocima Vijesti Raičević, te dodala:

”Moram spomenuti i druženje sa članovima Udruženja Crnogoraca ‘Regina Elena’, koji su uljepšali dane u Peruđi i pružili podršku na koncertima”, zaključila je Raičević.

M. V.

Tokom mog boravka u Peruđi, počeo je i Umbria Jazz festival. Svakog dana, na različitim lokacijama u gradu, mogli ste poslušati koncerte izvanrednih muzičara iz svih krajeva svijeta. Mada, za mene, vrhunac svega, bio je koncert Diane Krall i Tom Džonsa

Bonus video: