Random i Bad Copy otvaraju FIAT

Hip-hop koncert otvoriće ovogodišnje izdanje Festivala internacionalnog alternativnog teatra

2391 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Ovogodišnje izdanje Festivala internacionalnog alternativnog teatra FIAT 2022. biće realizovano od drugog do 12. septembra, a otvaranje je rezervisano za hip-hop “poslasticu”, ističu organizatori. Tom prilikom u Podgorici će nastupiti poznata imena - Random i Bad Copy.

Marko Lubarda, Random, je crnogorsku hip-hop scenu učinio prepoznatom u regionu, a ove godine je izdao novi album “Eo viđi” na kojem kao teme provlači - dnevnu politiku, mentalno stanje društva, sveprisutne komplekse i izbacuje stvari na površinu kako bi postale vidljivije i glasnije”, saopštili su iz FIAT-a.

Ajs Nigrutin i Timbe predstavljaju Bad Copy. Oni već 22 godine zajedno nastupaju pod ovim imenom i uvijek su rado dočekani u Crnoj Gori.

Zvaničan program festivala očekuje se uskoro.

Za učešće na ovogodišnjem izdanju FIAT-a, upućen je do sada najveći broj prijava, kazali su organizatori ranije ističući da je za glavni teatarski program apliciralo više od 100 alternativnih teatarskih grupa iz svih djelova Evrope, a pored toga stigle su i brojne prijave za prateće programe.

Bonus video: