Premijera nove pozorišne predstave u koprodukciji Centra za kulturu Tivat

"Sitnice koje život znače" u petak na "Purgatorijama"

U tom komadu o ljubavi, prijateljstvu i pomoći u čijem fokusu se nalazi penzionisani knjigovođa Čezare, „staro džangrizalo“ koji pred sam kraj života dobija želju da iz korijena promijeni svoj karakter, glavnu ulogu tumači Mladen Andrejević

1657 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Purgatorije
Foto: Purgatorije

Centar za kulturu Tivat u koprodukciji sa Narodnim pozorištem iz Beograda i Beo Art-om priprema novu predstavu „Sitnice koje život znače“, po tekstu jednog od najpopularnijih italijanskih pisaca današnjice Lorenca Maronea, u dramatizaciji Đorđa Кosića i režiji Andreja Nosova.

Premijera je zakazana za petak, 12.avgust, u sklopu Festrovala mediteranskog teatra “Purgatorije”, na sceni Atrijum Buća-Luković u Tivtu, sa reprizama u naredna dva dana.

U tom komadu o ljubavi, prijateljstvu i pomoći u čijem fokusu se nalazi penzionisani knjigovođa Čezare, „staro džangrizalo“ koji pred sam kraj života dobija želju da iz korijena promijeni svoj karakter, glavnu ulogu tumači Mladen Andrejević, a u podjeli su i Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Dušan Matejić, Nina Nešković i Rade Ćosić.

Scenograf je Dejan Todorović, Selena Orb je kreirala kostime, muziku komponovao Draško Adžić, dok je Marija Milenković zadužena za scenski pokret.

Beogradska premijera predstave “Sitnice koje život zbnače” biće održana u oktobru u Narodnom pozoristu, na Sceni „Raša Plaović“.