Nova knjiga vladike Grigorija biće predstavljena večeras u Herceg Novom

Iz izdavačke kuće Laguna navode da je knjiga "Nebeska dvorišta" snažna i potresna saga o maloj ali hrabroj zajednici koja brani svoje vjekovno ognjište, alegorija o malom čovjeku na udaru pošasti rata

5527 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Laguna
Foto: Laguna

Nova knjiga vladike Grigorija "Nebeska dvorišta" biće predstavljena večeras od 20.30 u Kući Iva Andrića u Herceg Novom, saopštila je izdavačka kuća Laguna.

Iz Lagune navode da je knjiga "Nebeska dvorišta" snažna i potresna saga o maloj ali hrabroj zajednici koja brani svoje vjekovno ognjište, alegorija o malom čovjeku na udaru pošasti rata.

O knjizi će govoriti vladika Grigorije, Vlaho Bogišić, Branko Kukić i Danijela Jelić.

Proljeće 1992. u Beogradu. Grad je uzavreo, košmar promjena u svijetu došao je na ulice, studenti protestuju dok figure nadolazećeg rata postaju opipljive. Naš junak, student teologije, čas je sam na obali razgoropađene rijeke, čas za govornicom s koje sve više odzvanja jeka umjesto poruka. Zatečen glasovima o ratnom obruču koji se steže oko male, nekada skladne zajednice u planinskoj osami iz koje potiče, pokušava priskočiti u pomoć, da bi s preprekama na koje nailazi i sam rastao, čvrsto se držeći izbora manastirskog dvorišta, ne kao uzmaka iz sveta koliko dodira među svjetovima: malim i velikim, ličnim i zajedničkim, zemaljskim i nebeskim.

Laguna navodi da je "Nebeska dvorišta" gotovo dva mjeseca najčitanija knjiga u Srbiji.

Bonus video: