Četvrti Internacionalni susreti “Slikari Lazovići”, umjetnici će djela stvarati u gradskom parku i dvorištu Muzeja

Svečano otvaranje 4. Internacionalnih susreta „Slikari Lazovići“, planirano je za petak 19. avgust 2022. godine, sa početkom u 19:00 časova u dvorištu Muzeja

2442 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

IV Internacionalni likovni susreti "Slikari Lazovići", u organizaciji JU Muzej Bijelo Polje, održaće se od 19. do 25. avgusta 2022. godine u Bijelom Polju, a slikari će umjetnička djela stvarati u centralnom gradskom parku i dvorištu Muzeja Bijelo Polje”, saopšteno je iz JU Muzej Bijelo Polje.

“Na ovogodišnjim likovnim susretima učestvovaće 10 umjetnika iz Crne Gore i zemalja okruženja, a učešće su najavili: Dragoljub Stanković Čivi, iz Leskovca, Zvonko i Lidija Tilić iz Novog Sada, Miljana Drašković iz Užica, Ilija Drašović iz Gornjeg Milanovca, Slobodanka Marjanović iz Rudnika, Esma Šabić iz Mostara, Radmilo Marić iz Foče, Milutin Milo Obradović, Sead Sejo Kajabegović, Milica Peruničić i Jana Rahović iz Bijelog Polja”, stoji u saopštenju.

Programu svečanog otvaranja susreta, prethodiće otvaranje izložbe slika sa 2. i 3. saziva likovnih susreta „Slikari Lazovići“, održanih 2020. i 2021. godine. Završna izložba sa ovogodišnjih Likovnih susreta, predviđena je za organizaciju petih Likovnih susreta 2023. godine.

Svečano otvaranje 4. Internacionalnih susreta „Slikari Lazovići“, planirano je za petak 19. avgust 2022. godine, sa početkom u 19:00 časova u dvorištu Muzeja.

Bonus video: