Program KotorArt-a odložen za 16. i 17. avgust

Kako je saopšteno iz festivala, u Bogorodičinoj crkvi u Prčnju 16. avgusta sa početkom u 21 sat nastupiće akademski hor Collegium Musicum iz Beograda

1480 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KotorArt
Foto: KotorArt

Shodno odluci Vlade o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji Crne Gore, program Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike je odgođen za 16. i 17. avgust.

Kako je saopšteno iz festivala, u Bogorodičinoj crkvi u Prčnju 16. avgusta sa početkom u 21 sat nastupiće akademski hor Collegium Musicum iz Beograda.

"Tragovi iz sazvežđa Regula projekat je kojim Collegium Musicum, pod upravom Dragane Jovanović, odaje počast svom osnivaču i dirigentu, mentoru i prijatelju, profesorki Darinki Matić Marović. Koncert čine kompozicije koje je Matić Marović najviše voljela i izvodila. Darinka Matić Marović bila je prva žena dirigent, prva žena dekan na Fakultetu umetnosti u Beogradu i prva žena rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu. Collegium Musicum vodila je od njegovog osnivanja, 1971. godine", navodi se u saopštenju.

Zbog razvoja epidemiološke situacije, kako navode, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike prisustvo zainteresovane publike je moguće isključivo uz prethodnu prijavu, do popunjavanja mjesta.

Dodaju da je prijave za naredne dane festivala sa imenom i prezimenom gosta, potrebno poslati na adresu protokol@kotorart.me

Obezbjeđen je i, kako navode, besplatan prevoz solarnim brodom sa kotorske Rive do Prčanja i nazad, za ograničen broj ljudi.

"Prijava za zainteresovane, do popunjavanja mjesta, je na e-mail adresu protokol@kotorart.me sa imenom I prezimenom putnika. Polazak broda "Elettra" iz Kotora je u 20h u dijelu Rive preko puta kotorskog Markata, a povratak po završetku programa, oko 22.30h", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: