"Dijalozi" Cvetke Hojnik

Izložbu će u 21 čas otvoriti arheolog i menadžer kulture mr Dušan Medin, a kustoskinja je Jasmina Lazović

1543 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JU Muzeji i galerije Budve
Foto: JU Muzeji i galerije Budve

Izložba "Dijalozi\Dialogues" umjetnice Cvetke Hojnik biće otvorena večeras u Petrovcu, u Spomen-domu "Crvena komuna" u 21 čas. Izložbu će otvoriti arheolog i menadžer kulture mr Dušan Medin, a kustoskinja je Jasmina Lazović.

Cvetka Hojnik
foto: JU Muzeji i galerije Budve

Cvetka Hojnik je rođena u Murskoj Soboti, Slovenija. Diplomirala je na Prirodno-tehnološkom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, odsjek tekstil, studijski program dizajn tekstila i odjeće. Studira i na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Zadatkom En Soph - Sklopovi i teksturiranje kroz fraktale Kabale stekla je zvanje magistra likovnih umjetnosti u Školi za slikanje i crtanje.

Hojnik
Hojnikfoto: JU Muzeji i galerije Budve

Radove predstavlja na samostalnim i grupnim izložbama u Sloveniji i inostranstvu. Za svoj rad dobila je više nagrada i priznanja. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Maribor, Saveza udruženja slovenačkih likovnih umjetnika, Austrijskog udruženja likovnih umjetnika i Udruženja međunarodnih slobodnih umjetnika. Aktivno sarađuje sa Eine art galerie iz Bad Emsa, Njemačka i kustosom Peterom Hofmanom. Godine 2013. imala je sveobuhvatnu izložbu svojih radova u Galeriji - Muzej Lendava. Ovom prilikom objavljena je njena monografija i dobija priznanje od gradonačelnika za kulturna dostignuća u zemlji i inostranstvu. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Maribor, Saveza udruženja slovenačkih likovnih umjetnika, Austrijskog udruženja likovnih umjetnika i Udruženja međunarodnih slobodnih umjetnika. Živi i stvara u Lendavi, Slovenija.

Cvetka Hojnik
foto: JU Muzeji i galerije Budve

Izložba u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, biće otvorena do 28. avgusta

Bonus video: