Komična melodrama “Filomena Marturano” narednih dana u Tivtu

Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame

5441 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije 2022”, večeras sa početkom u 21 sat, biće izvedena pozorišna predstava “Filomena Marturano”, na sceni Artijum ljetnjikovca Buća-Luković.

Ova predstava igra još od 2013.godine, a rađena je u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice i JU Centra za kulturu Tivat. U ovom komadu igraju Anita Mančić, Branimir Bane Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Nebojša Kundačina, Momčilo Otašević, Vukan Pejović, Božidar Zuber, Kristina Obradović, Pavle Popović i Lara Dragović.

Komična melodrama “Filomena Marturano” italijanskog glumca i reditelja Eduarda de Filippea jeste priča o braku, ljubavi i strasti. Nova interpretacija teksta Jagoša Markovića pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog.

Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame.

"Filomena Marturano" je produkcija koju je crnogorska kritika poslije premijernog izvođenja ocjenila kao "čudo koje se desilo na teatarskim daskama" i "pozorišni potres. Predstava u Markovićevoj režiji dočarava, jednu izuzetno zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima.

Pored večerašnjeh izvođenja, “Filomena Marturano” je na programu “Purgatorija” i naredne dvije večeri – u petak 19. i subotu 20.avgusta.

Bonus video: