Izložba „Stao si mi na put”

Postavku, koja se otvara u ponedjeljak u KC "Nikola Đurković" i traje do 5. septembra, organizuje Inicijativa mladih s invaliditetom Boke

4215 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Izložba fotografija “Stao si mi na put” biće otvorena u ponedjeljak 29. avgusta u Kotoru, u Staklenoj galeriji JU Kulturnog centra “Nikola Đurković” u 19 časova.

”Na izložbi će biti prikazano najupečatljivih 15 fotografija iz Konkursa za fotografije u okviru kojeg su građani/ke Boke slali/e pozitivne i negativne primjere poštovanja prava (osoba s invaliditetom) OSI u saobraćaju. Fotografije su grafički obrađene i u njih su dodate poruke za adekvatno ponašanje u saobraćaju i poštovanja prava OSI na slobodno kretanje”, navode organizatori.

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) organizuje događaj, a tokom kojeg će se organizovati i uličnu akcija “Makni mi se s puta!” i Okrugli sto o učešću osoba s invaliditetom (OSI) u saobraćaju Boke, kao dio projekta “StaO SI na put”, koji finansira Ministarstvo kapitalnih investicija.

Ulična akcija na tri najfrekeventnije lokacije u Kotoru: raskrsnici kod Doma zdravlja, rivi kod glavnih gradskih vrata i na raskrsnici kod ECO benzinske pumpe realizuje se drugog septembra, a učestvuju volonteri/ke I MI Boke uz podršku komunalnih policajaca/ki Opštine Kotor.

Izložba traje do petog septembra kada će u deset časova u Staklenoj galeriji biti realizovan Okrugli sto o učešću OSI u saobraćaju Boke.

Svim ovim aktivnostima organizatori žele podići svijest javnosti o važnosti poštovanja prava OSI u saobraćaju i započeti rješavanje problema na koje OSI u Boki u ovoj oblasti nailaze.

Bonus video: