Vojinović i Lalošević: Rašović primjer kako se energijom i duhom postižu uspjesi i pobjeđuje

Akademski slikar će od oktobra boraviti tri mjeseca u Parizu u okviru umjetničke rezidencije "Cite internationale des arts"

2980 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Prema riječima ministra prosvjete Miomira Vojinovića i ministra sporta i mladih Vasilija Laloševića, akademski slikar Đorđe Rašović je primjer kako se energijom i duhom postižu uspjesi i pobjeđuje.

Vojinović i Lalošević ugostili su danas u Ministarstvu prosvjete akademskog slikara Đorđa Rašovića.

"Pred Rašovićem je sve vrijeme ovoga svijeta koje treba da iskoristi i pokaže se u najboljem svijetlu. Boravkom u Parizu na tako značajnom skupu ima priliku da stekne nova znanja koja će njegovom slikarstvu dati nove vizije", poručili su Vojinović i Lalošević.

Iz Ministarstva prosvjete saopštili SU da će Rašović od oktobra boraviti tri mjeseca u Parizu u okviru umjetničke rezidencije "Cite internationale des arts", pa je ovo bila prilika da mu Vojinović i Lalošević požele srećan put i uspješan boravak u Pariz.

Rašović je, kako se navodi, jedan od uspješnijih mladih stvaralaca iz nove generacije crnogorskih umjetnika, dobitnik značajnih likovnih nagrada i učesnik brojnih izložbi u Crnoj Gori regionu.

Dodaju da se Rašović svojim radovima već izdvojio među crnogorskim slikarima i dao svoj pečat toj vrsti umjetnosti.

Bonus video: