Šalalajkina ciciban čarolija

Predstava beogradskog "Pan teatra" biće izvedena danas za sve nikšićke đake prvake

1776 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: Pan Teatar
Scena iz predstave, Foto: Pan Teatar

Danas će u Nikšićkom pozorištu za sve nikšićke đake prvake biti izvedena predstava beogradskog "Pan teatra" "Šalalajkina ciciban čarolija", sa početkom u 12 časova.

Predstava se organizuje u okviru "Septembarskih dana" i "Nikšićke kulturne scene", kao poklon prvacima od Opštine Nikšić i Nikšićkog pozorišta.

"Šalalajkina ciciban čarolija" je nastala je kao autorski projekat Sofije Jeremić, Tijane Janković i Ivana Pantovića, koji ujedno i glume u predstavi, dok muziku potpisuje Dušan Radovanović. Predstava je prožeta songovima i ineraktivnog je karaktera.

"Ovo je vesela priča o princezi Tugoslavi koja je neprekidno tužna i princu Smehotresku koji ne može da prestane da se smije. Njegove probleme, uz pomoć čarolije, rješava Šalalajka, savladavajući sve prepreke njene nestašne sestre bliznakinje Zavrzlamke. Spajajući ih, ona skida magiju vile Mrštane, koja ih je po rođenju začarala. Zaljubljuju se i krunišu svoju ljubav brakom", stoji u najavi predstave koja je premijerno izvedena 2010. godine.

Bonus video: