Multimedijalni program “Uživo sa Olimpa”

Biće promovisana knjiga “Legende i priče sa Lovćena” Božidara Proročića, uz glumačku interpretaciju priči i legendi iz knjige, a najavljen je i muzički segment programa

3757 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorska kinoteka i ove godine tradicionalno obilježava Dane evropske baštine (The European Heritage Days), koji predstavljaju zajedničku inicijativu Savjeta Evrope i Evropske komisije. U ovom, najrasprostranjenijem kulturnom događaju učestvuju brojni akteri širom Evrope, a Crnogorska kinoteka se ponovo pridružuje, najavljuju u saopštenju.

Ovogodšnji, multimedijalni program “Uživo sa Olimpa” biće upriličen večeras u 20 časova, a uključuje promociju knjige “Legende i priče sa Lovćena” autora Božidara Proročića, prikaz izabranih slajdova kao i glumačku interpretaciju priči i legendi iz spomenute knjige.

”Knjiga Božidara Proročića nastala je kao plod dugotrajnog istraživačkog rada i sakupljanja priči i legendi sa Lovćena”, obrazložili su iz Kinoteke.

O knjizi “Uživo sa Olimpa”, pored autora, govoriće i književni kritičar Veljko Đukanović, a priče i legende iz pomenute knjige interpretiraće dramski umjetnik Dragiša Simović i glumica Žaklina Oštir.

Sami program dodatno će biti obogaćen i muzičkim segmentom, uz nastup soprana Aleksandre Vojvodić Jovović, koja će izvesti numere: “Crna Goro, zemljo moja”, “Pod Lovćenom zeleni se trava” i “Poljem se vije, oj Zor delija”.

Program se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i medija, a ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

Događaj počinje u 20 časova u Crnogorskoj kinoteci, a ulaz je besplatan

Bonus video: