Projekat "Jugoslava" Ivana Bakrača nagrađen na Cinemed Meetings

Projekat je nagrađen rezidencijom za pisanje koju nudi Centar za kinematografsko pisanje Moulin d’Andé. Projekat Jugoslava razvija se u koprodukciji sa Arizona Films is Francuske i Biberche Productions iz Srbije

2880 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FCCG
Foto: FCCG

Dugometražni igrani projekat “Jugoslava” scenariste i reditelja Ivana Bakrača, u produkciji Quadrifolium Films, nagrađen je na filmskom marketu za razvoj projekata “Cinemed Meetings“, u okviru Cinemed festivala mediteranskog filma u Monpeljeu.

Projekat je nagrađen rezidencijom za pisanje koju nudi Centar za kinematografsko pisanje Moulin d’Andé. Projekat "Jugoslava" razvija se u koprodukciji sa Arizona Films is Francuske i Biberche Productions iz Srbije.

Filmski centar Crne Gore podržao je projekat “Jugoslava” u kategoriji razvoja projekata, a nedavno je od strane Centra predložen i za finansiranje od strane SEE Cinema Network mreže, uz projekat “Braća” reditelja Bojana Stijovića.

Projekat “Jugoslava” se ove godine našao i u CineLink programu filmskog festivala u Sarajevu. U novembru ga očekuje i još jedno predstavljanje u Francuskoj – na marketu Arras Dyas u okviru Arras Film Festivala. Osim “Jugoslave”, reditelj će predstaviti i francusku premijeru svog debitantskog filma “Poslije zime”, u produkciji Artikulacija Film i ABHO film iz Podgorice.

Bonus video: