Koncert ansambla flauta iz Trsta

Na programu su djela autora iz raznih djelova svijeta: “Flautski kvartet” Aleksandra Čerepnina, “Pass the Parcel” Stiva Loksa, “Serenada” iz svite “Španija” Isaka Albeniza, “Lunina magična flauta” Blaža Pucihara, i “Mongolska svita” Đorđa Blaska

914 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Ansambl flauta iz Trsta “Trieste Flute Ensemble” prirediće sjutra premijerni koncert u Podgorici u Modernoj galeriji (JU Muzeji i galerije Podgorice), u 18 časova.

Koncert se realizuje u okviru muzičkog ciklusa “Kamerna muzika” u organizaciji KIC-a “Budo Tomović”.

Ansambl flauta iz Trsta čine flautisti-profesori Alessandro Vigolo, Ettore Michelazzi, Baya Rinchinova, Irina Perosa i Zorana Belušević, a pridružiće im se profesorka Žana Lekić i mladi flautisti iz Crne Gore.

Ansambl aktivno djeluje od 2005. godine i jedan je od prvih profesionalnih ansambala flaute u Evropi. Cilj ansambla je da promoviše obrazovanje i repertoar za flautu. Ansambl, kao i udruženje flautista u okviru kojeg djeluje, vodi renomirani flautista, kompozitor i profesor iz Trsta Maestro Đorđo Blasko.

Na programu cjelovečernjeg koncerta su djela autora iz raznih djelova svijeta: “Flautski kvartet” Aleksandra Čerepnina, “Pass the Parcel” Stiva Loksa, “Serenada” iz svite “Španija” Isaka Albeniza, “Lunina magična flauta” Blaža Pucihara, i “Mongolska svita” Đorđa Blaska.

Gostovanje ansambla su podržale strukovne organizacije iz Trsta: Tršćanski festival flaute, Koncert-konferencija “SENZAconFINE” i Udruženje flautista u Trstu.

Bonus video: