”Pod oba sunca” na velikoj sceni CNP-a

Najnovija predstava Zetskog doma rađena po istoimenom romanu Ognjena Spahića večeras se igra u Nacionalnom teatru

3471 pregleda 2 komentar(a)
Pod oba sunca, Foto: Duško Miljanić
Pod oba sunca, Foto: Duško Miljanić

Predstava “Pod oba sunca”, koju je, prema istoimenom romanu Ognjena Spahića, u dramatizaciji Stele Mišković, režirao Boris Liješević, biće izvedena u subotu, 5. novembra u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici, u 20 sati.

U najnovijoj predstavi “Zetskog doma”, koja je premijerno izvedena prošlog mjeseca, igraju: Srđan Grahovac, Varja Đukić, Marija Maša Labudović, Vule Marković, Goran Vujović, Jelica Vukčević i Jelena Laban.

Reditelj Boris Liješević podsjeća da roman govori o bračnom paru koji 27 godina živi na svjetioniku na krajnjem jugu zemlje, i to od događaja koji su drastično uticali na njihove živote i njihove sudbine.

”Imamo ljude koje je samoća i izolacija promijenila, promijenila im karaktere i odnose, koji žive u ćutanju, koji su na taj način upleteni u prošlost, koji su se zaustavili u jednom trenutku života i kao da on više ne teče. U drugom dijelu predstave dobijaju nezvane goste, dvoje mladih ljudi koji žele da kampuju kod svjetionika. Poslije 27 godina oni tako ponovo srijeću neke ljude, opet se budi život i počinju da odzvanjaju smijeh i vriska, neka nova atmosfera. Međutim, pitanje je da li je poslije toliko godina ćutanja, ostavljenosti i samoće, novi život dobrodošao”, naglašava reditelj.

Scenografiju potpisuje Janja Valjarević, kostimografiju Lina Leković, kompozitorka je Nina Perović, a kostimografkinje Mia Đurović.

Bonus video: