Promocija knjige pjesama „Krvarim po pismima“

O djelu će s autorkom Aleksandrom Lekić Vujisić, razgovarati Aleksandra Nikčević Batrićević a segmente će čitati glumica CNP-a Kristina Obradović

1184 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Književno veče, odnosno promocija knjige pjesama „Krvarim po pismima“ autorke Aleksandre (Lekić) Vujisić biće upriličena večeras u Podgorici, u sali Marko Miljanov Narodne biblioteke "Radosav Ljumović", u 19 časova.

O knjizi će s autorkom razgovarati Aleksandra Nikčević Batrićević a segmente pjesama čitaće glumica Crnogorskog narodnog pozorišta, Kristina Obradović.

”Krvarim pa pismima” predstavlja presjek pjesama koje su se autorki u trenutku činile vrijednim objavljivanja, a obuhvata 38 pjesama, kazala je ona ranije u razgovoru za “Vijesti”. Zbirku je objavila izdavačka kuća “Poetikum” iz Kraljeva na osnovu konkursa koji je objavljen početkom ove godine za odabir najboljeg rukopisa poezije.

Aleksandra Vujisić rođena je 1979. godine u Podgorici. Po obrazovanju je profesorica engleskog jezika i književnosti, a uz redovan posao bavi se pisanjem poezije i proze za đecu i odrasle. Pokretač je nezavisnog kreativnog projekta „Čigralište“, koji promoviše važnost čitanja u ranom uzrastu.

Knjiga „Krvarim po pismima“ prva je Aleksandrina objavljena knjiga.

„U svojoj prvoj knjizi pesama 'Krvarim po pismima', Aleksandra Vujisić, vodi nas kroz listanje prošlosti, dok u isto vrijeme čita i prelama stara pisma u stihove. Pjesnikinja se oslanja na estetiku Fride Kalo, Branka Miljkovića...“, zapisao je Aleksandar Marić.

Bonus video: