Stanojević dobitnik nagrade "Aleksandar Leso Ivanović"

Stanojević je dobitnik značajnih priznanja i nagrada za poeziju, a jedan je od osnivača Književne opštine Cetinje. Objavio je sljedeće zbirke pjesama: "Vježba disanja", "Pauza tištine", "Mladež", "Izabrane pjesme", "Trag od kraja" i "Morski put"

2022 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje (Ilustracija), Foto: Prijestonica Cetinje
Cetinje (Ilustracija), Foto: Prijestonica Cetinje

Pjesnik Zoran Stanojević dobitnik je nagrade "Aleksandar Leso Ivanović", koja se dodjeljuje se za književno stvaralaštvo 21. novembra svake godine, na dan rođenja znamenitog cetinjskog i crnogorskog pjesnika Aleksandra Lesa Ivanovića.

Nagrada se dodjeljuje u obliku plakete, a ista osoba je može dobiti samo jednom.

Žiri za dodjelu javnog priznanja "Aleksandar Leso Ivanović" činili su predsjednik žirija Sreten Vujović i članovi Ksenija Janković, i Željko Vušurović.

Na konkurs za nagradu "Aleksandar Leso Ivanović" su pristigle dvije knjige objavljene u ovoj godini, čiji su autori Stanka Jovanović Brajović i Zoran Stanojević.

Stanojeviću je nagradu dobio za ukupno književno stvaralaštvo i djelo "Morski put" objavljeno u ovoj godini.

Stanojević je dobitnik značajnih priznanja i nagrada za poeziju, a jedan je od osnivača Književne opštine Cetinje. Objavio je sljedeće zbirke pjesama: "Vježba disanja", "Pauza tištine", "Mladež", "Izabrane pjesme", "Trag od kraja" i "Morski put".

Kako je saopšteno iz Prijestonice Cetinje, nagradu će dobitniku uručiti gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković.

Ceremonija svečanog uručenja priznanja će biti upriličena 21. novembra 2022. u Svečanoj sali Prijestonice Cetinje.

Bonus video: