Crvenkapa i vuk iz jedne bajke „uskočili” u drugu

Za termin igranja u 18 časova ulaznice po cijeni od dva eura mogu se kupiti na biletarnici

1711 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.11.2022. 15:46h

Na sceni Nikšićkog pozorišta danas će biti izvedena predstava za djecu “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda”, rađena po ideji i konceptu Branke Femić Šćekić, a u kojoj igraju Marija Đurić i Pavle Bogojević.

Predstava traje 40 minuta, a ciljna grupa su djeca od tri do osam godina. Termin u 10 časova bio je rezervisan za organizovan dolazak učenika iz osnovnih škola, a za termin u 18 časova ulaznice po cijeni od dva eura mogu se kupiti na biletarnici.

Konsultantkinje za ples i pokret su Julija Milačić i Jelena Simić, autor songa je Dejan Đonović, a scenografija je povjerena Smiljki Šeparović. Riječ je o interaktivno zabavno-edukativnoj predstavi za djecu koja je koncipirana kao kombinacija igara bez granica u kojima učestvuju dobro poznati likovi iz bajke o Crvenkapi - Crvenkapa i vuk, ističe se u najavi.

”Crvenkapi i vuku je dosadilo da budu uvijek zajedno u istoj bajci i da ih svi znaju kao slatku i naivnu djevojčicu i zlog i opasnog vuka. Zato su pisali Uduženju za autorska prava pisaca da dobiju malo slobode, da izađu iz dobro poznate priče i da učestvuju u novim bajkama. Da bi ispunili svoj cilj, moraju da učestvuju u igrama bez granica. Potrebno je da pokažu svoje talente, vještine i znanja i da dobiju šansu da budu dio nove bajke. Igre bez granica u kojima učestvuju podrazumijevaju muzičke, plesne, pjevačke zadatke, kviz znanja, igre spretnosti i kreativnosti”, stoji u najavi predstave koja je žanrovsko poigravanje sa poznatom bajkom.

Da bi igre bez granica bile održane, Crvenkapi i vuku je potrebna pomoć publike, pa djeca koja gledaju predstavu postaju i učesnici.

”Cilj je da se djeca edukuju, zabave, ali i ohrabre na putu da slobodno istražuju i otkrivaju mogućnosti igre i zabave. Takođe, cilj je i da se roditeljima/nastavnicima daju modeli igara za kreativno vrijeme sa djecom, a posebno da se ohrabre da kao odrasli izbjegavaju rutine, ograničenja, predrasude, te da se ponovo zaigraju i osjete kao djeca. I konačno, da se prikažu mogućnosti dramske igre. Finalna ideja programa je afirmacija igre i slobode koju ona nosi”, navodi se u najavi.

Bonus video: