Predstava "Vlast i njena opozicija" izvedena u bjelopoljskom pozorištu

Predstava govori o bračnom paru, intelektulcima, koji su spremni na sve kako bi došli do slave i moći

2363 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

“Vlast i njena opozicija”, predstava Bjelopoljskog pozorišta, koju je po tekstu Nebojše Romčevića režirao Zoran Rakočević, ponovo je oduševila publiku, sinoć, na drugoj večeri Jesenjeg pozorišnog salona u Bijelom Polju.

Radi se od drami, sa elementima komedije, u čijem je fokusu porodica koja pokušava da se snađe sa poštastima ovog vremena. Porodica se suočava sa uključivanjem u politiku, kada počinje promjena njihovih života iz korijena.

Glumac Jusuf Bajramspahić je kazao da predstava govori o bračnom paru, intelektulcima, koji su spremni na sve kako bi došli do slave i moći.

“Igram lik prevaranta, licemjera, lažova, koju je spreman na sve da privolu jednu porodicu da pređe u njegovu partiju, Predstava je ogledalo našeg društva. Ovo je priča o nama, u kojoj opominjemo i kritikujemo ono što nije dobro”, kazao je on, podsjećajući da je sa tom predstavom Bjelopoljsko pozorište nastupalo na dva međunarodna festivala i to u Trebinju i Ubu, kao i u Petrovcu na Mlavi, odakle su ponijeli brojne nagrade.

Pored njega u predstavi još igraju: Predrag Vukojević, Slađana Merdović, Deniza Halilović, Lena Šebek, Vlado Tomović i Sanja Ćirović.

Jesenji pozorišni salon traje do 3. decembra.

Bonus video: