Projektu “Požari” podrška iz Italije

U pitanju je priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena u društvu, ističe se u opisu.

1610 pregleda 0 komentar(a)
Foto: poster
Foto: poster

Filmski projekat “Požari”, reditelja Nikole Ljuce, scenaristkinje Jovane Bojović i producentkinje Bojane Radulović, u produkciji kompanije “Code Blue Production”, podržan je na konkursu Ministarstva kulture Italije iznosom od 75.000 eura.

Projekat je prethodno dobio podršku Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje razvoja filmskih projekata. “Požari” su filmska priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena u društvu, ističe se u opisu.

”Kosta i Mila su srednjovječni bračni par i roditelji tinejdžerke Ane. Pripadaju tipičnoj crnogorskoj porodici srednje klase koja živi u velikoj kući i vodi računa o Kostinoj majci koja je na samrti. Tokom nekoliko ekstremno vrućih ljetnjih dana, dok požari okružuju grad u kome žive, njihovi životi se polako gube. Ana postaje sumnjičava prema svom treneru Marku i počinje da ga prati. Njena majka Mila se pretvara da odlazi na svoj posao na fakultetu, ali takođe diskretno proganja Marka. Kosta se sve teže snalazi na svom poslu hemičara u fabrici vina, pokušavajući da sakrije svoju zavisnost od kokaina. Marko, takođe, postaje predmet njegove fascinacije. Kako se bliži dan smrti Kostine majke, neprospavane noći guraju porodicu u preveliki broj skrivenih emocija i seksualnih želja. Svako od njih razvija vezu sa misterioznim i zgodnim trenerom, potajno špijunirajući jedni druge. Porodica pada u mrežu opsesija zbog kojih se suočavaju sa svojim najdubljim strahovima. A požari nisu slučajni...”, istaknuto je ranije u sinopsisu.

Saradnici na scenariju su Nikola Ljuca, Staša Bajac i Bojana Radulović. Pored crnogorske, koproducentske kompanije koje rade na projektu su: Slingshot Films iz Italije, Treminal 3 iz Hrvatske, Agent Double Srl. iz Belgije, Biberche Production iz Srbije.

Bonus video: