Obnovili fasadu KIC-a "Budo Tomović", prefarban i mural koji je bio poklon Francuskog instituta

Iz KIC-a "Budo Tomović" je "Vijestima" nezvanično rečeno da je dotrajala fasada objekta morala biti obnovljena u cjelosti

6819 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Facebook/Oči Podgorice
Foto: Facebook/Oči Podgorice

Fasada Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović" obnovljena je u sklopu akcije "Za ljepše lice Podgorice", a tom prilikom je, između ostalog, prefarban i mural koji je ta institucija 2015. godine dobila na poklon od Francuskog instituta.

Mural, koji je oslikao francuski umjetnik Etijen, oslikavao je puzgavca, pticu koja je zaštićena vrsta u Crnoj Gori i Francuskoj.

Iz KIC-a "Budo Tomović" je "Vijestima" nezvanično rečeno da je dotrajala fasada morala biti obnovljena u cjelosti. Za posao su, kako je ranije saopšteno, bile zadužene ekipe Agencije za stanovanje Glavnog grada.

"Dotrajala fasada, zgrade izgrađene 60-ih godina prošlog vijeka, u saradnji sa Službom glavnog gradskog arhitekte dobiće ljepši izgled, a izvorna boja biće sačuvana", naveli su prošlog mjeseca u objavi na Instagramu iz KIC-a.

Ptica na zidu KIC-a poklon od Francuskog instituta >>>

Tada su podsjetili da su mural francuskog umjetnika dobili na poklon prije sedam godina, a da su se, osim njega, na zgradi nalazili i murali umjetnica iz podgoričke NVO AUT, kao i grafiti navijača podgoričke Budućnosti.

Bonus video: