Sedam predstava u takmičarskom programu

Osma manifestacija kamernih dramskih ostvarenja MAKADO biće održana od 6. do 13. februara u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici

1703 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KIC Budo Tomović
Foto: KIC Budo Tomović

Osma manifestacija kamernih dramskih ostvarenja MAKADO biće održana od 6. do 13. februara u KIC-u “Budo Tomović”.

U takmičarskom dijelu učestvovaće sedam predstava iz Crne Gore i regiona: “Ispovijesti”, “Naši dani”, “Mala čuda”, “Noć u kući gospodina Kolaka”, “Neodustajanje”, “Golf 4” i “Prekvalifikacija”, a u čast nagrađenih posljednje večeri manifestacije biće izveden antikabare “Džentlmen”.

MAKADO će 6. februara u 20 časova otvoriti predstava “Ispovijesti”, inspirisana romanom “Usamljenik” Ežena Joneska, u kojoj igraju autor Slavko Kalezić i Vanja Jovićević. Narednog dana od 20 časova u Dodestu je na programu je ostvarenje beogradskog YUGOART-a “Naši dani”. Riječ je o predstavi nastaloj po tekstovima Radoja Domanovića i Vladislava Petkovića Disa, a za adaptaciju, režiju i naslovnu ulogu zadužen je Radoslav Milenković.

U srijedu, 8. februara predstaviće se EXIT teatar iz Zagreba i Umjetnička organizacija TeatruM sa “Malim čudima”, a za tekst, režiju i glumu zadužena je Sanja Milardović. YUGOART iz Beograda, Kulturni centar Inđija i Centar za kulturu Stara Pazova sižu u četvrtak, 9. februara sa predstavom “Noć u kući gospodina Kolaka”. Tekst je uradio Vladimir Đurđević, režiju Irfan Mensur, koji uz kolege Slobodana Bodu Ninkovića i Vladimira Kerkeza igra u predstavi. U petak, 10. februara, publika će vidjeti nezavisnu produkciju “Neodustajanje” - tekst, režija i igra Marija Medenica. I narednog dana na programu je još jedna nezavisna produkcija “Golf 4”, po tekstu Normana Fostera u kolektivnoj režiji, igraju: Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Maša Labudović, Maja Stojanović. U nedjelju, 12. februara na programu je nezavisna produkcija “Prekvalifikacija” po tekstu i u režiji Petra Pjera Rajkovića igra Vanja Radošević.

U ponedjeljak, 13. februara biće dodijeljene nagrade i izveden poetsko-muzički performans antikabare “Džentlmen”, rađen po poeziji i u režiji Obrada Nenezića. Igra Jovan Dabović, kompozitor i izvođač je Slobodanka Bobana Dabović Đurić.

Bonus video: